Financieel professional

Als ervaren financieel professional richt ik mij op het beheersbaar maken en houden van de Planning & Control-cyclus en financiële processen. Ik zorg ervoor dat de financiële beheersing van uw organisatie op orde wordt gebracht, zodat uw bedrijfs- en organisatievoering wordt verbeterd.

Ik stuur op effectiviteit en werk samen met andere eindverantwoordelijken om de gestelde doelen te realiseren en te zorgen dat een opdracht (zoals opleveren jaarstukken en/of begroting) op tijd wordt geklaard.

Teamwork vind ik heel belangrijk. Elke schakel in het proces is van belang. Elke medewerker draagt daaraan bij. Daar heb ik oog voor en als er ergens iets stagneert dan zet ik mij er voor in om dit, met respect en zorg voor de betrokkenen, samen op een goede wijze op te lossen. Mijn coachopleiding komt mij daarbij goed van pas. In dat opzicht coach ik, indien nodig en gewenst, als het ware “on the job”.

Ik richt mij vooral op de (semi-)overheid. Doordat ik in veel (overheids-)organisaties ad interim werkzaam ben geweest heb ik snel in beeld wat er goed gaat, wat er beter kan en hoe we met elkaar kunnen zorgen dat de financiële klussen op adequate wijze geklaard worden. En als dat dan naar tevredenheid lukt dan geeft mij dat veel voldoening.

Mocht u binnen uw organisatie behoefte hebben aan een ervaren financieel professional die snel en zorgvuldig zijn steentje aan de financiële processen kan bijdragen dan bent u bij mij aan het goede adres.

Graag breng ik uw organisatie in control!

Het gebeurt op de werkvloer, dus daar moet je zijn.

Coach voor financials

Weer op weg

Loop je als financial vast in je werk of loopt de samenwerking met collega’s niet zoals je zou willen dan bied ik graag een luisterend oor en help ik je op coachende wijze om dit weer vlot te trekken. Want uiteindelijk gaat het erom dat je met plezier je werk doet.

Maar ook binnen financiële teams kan er wrijving zijn. Soms loopt de samenwerking binnen het hele team niet fijn, worden zaken niet besproken of uitgesproken, begrijpt men elkaar niet goed of verkeerd, met als gevolg dat een team niet lekker draait en mensen daar last van hebben. Ook dan help ik graag om weer verbinding binnen het team tot stand te brengen zodat samen op prettige wijze verder gewerkt kan worden.

Coachvragen kunnen betrekking hebben op aspecten als: persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, onzekerheid, omgaan met weerstand, ontdekken waar je kracht ligt en wat je valkuilen zijn, hoe je effectiever kunt communiceren, hoe je als team beter kunt samenwerken etc.

Ik ben zelf een financial en heb heel veel gewerkt met andere financiële mensen. Ik heb dus zicht op hoe samenwerkingen binnen financiële teams verlopen. En ook heb ik zicht op wat van een individuele financial gevraagd wordt. Daardoor kan ik de vragen en problemen waar iemand mee zit goed plaatsen.
Ik ben zowel inzetbaar voor individuele financials als voor financiële teams.

Mijn (team)coach-opleiding (post HBO) heb ik gevolgd bij Marijke Lingsma van Coachboulevard. Daarnaast heb ik de opleiding Change Management bij de Open Universiteit gevolgd, waardoor ik ook kennis heb van veranderprocessen en wat dat doet met mensen en teams.
Graag help ik jou of jullie team weer op weg.