Ton Pierik is geboren op een boerderij in het Sallandse land. Hij woont in Dalfsen.

Ton is bedrijfseconoom, financial en lean-teamcoach. Hij heeft zijn opleidingen (wo-studie Bedrijfseconomie, Change Management, Lean Green belt en Lean Teamcoach (post-hbo) en vele verdiepingscursussen) steeds gecombineerd met een fulltime baan, eerst in loondienst en later als zelfstandige.

Ton heeft vele financiële interimopdrachten uitgevoerd waarbij de nadruk steeds meer op het efficiënt inrichten en veranderen van processen kwam te liggen. Gaandeweg heeft hij zich toegelegd op procesgerichte en teamgerichte verbeteringen. Maar juist ook voor vervanging van financiële mensen moet je bij Ton zijn. Naast een procesmatig blik op een organisatie kijkt Ton ook met een menselijk maat naar een bedrijf. Hij werkt eraan om de organisatie klantgerichter en kostenbewuster te maken.

Sterke kanten van Ton zijn het geven van inzicht, het creëren van structuur, het motiveren van mensen, het brengen van rust en overzicht, alsmede het beschikken over een helikopterview waarmee hij vlot in beeld heeft hoe een organisatie in elkaar zit. Hij ziet waar de kracht en de knelpunten zitten en hoe op praktische wijze oplossingen gerealiseerd kunnen worden.

Ton is een liefhebber van (meerdaagse) lange-afstand-wandeltochten, hardlopen, het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen omtrent organisatie-ontwikkeling en sociale innovatie, en bourgondisch eten met een goed glas wijn.

 Ton Pierik